27 Ocak 2023 Cuma

POLİSE POLİSÇE POLİSİYE SORULAR-1



 Uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başlamak güzel. Önce pandemi, geçici il değişikliği, ardından sağlıkla ilgili ufak tefek sorunlar derken aksayan yazıların üstüne bir de teknik sorun çıkınca bugüne kadar ara vermiş oldum.

   Bu süre zarfında o kadar çok konu, olay, başlık oldu ki nereden başlayacağımı şaşırdım. En iyisi sondan başlayarak ve ehil olduğum "uyuşturucu" "polis" "çocuk istismarı" konularıyla başlayayım.

     Benim gibi 30 yılı aşkın yöneticilik yapan bir polis olunca,çoğu sürgün tarzında bir çok ilde görev yapınca,polis akademisinde bir dönem yöneticilik yaptığım için şu anki emniyet müdürü rütbesindeki personelin büyük bölümünün ağabeyi ve hocası olunca, adi darbe girişimi öncesi ve sonrasında ekranlarda sık sık hükümeti uyaran, örgütün yapısı, işleyişi ve polisteki örgütlenmesi hakkında programlara konuşmacı olunca haliyle hem basından hem halktan hem de meslektaşlarımdan sık sık sorulara maruz kaldım, kalıyorum. 

Sondan başlayayım dediğim için: başının üstünde ve göğsünde Türk bayrağı taşıyan bir mesleğin Onurlu emniyet müdürü olarak acilen halkımın, meslektaşlarımın şu sorularının  cevabını duymak istiyorum.

1)Sinan Ateş cinayetinde adı karışan iki polis hakkında

       -idari soruşturma başladı mı?

      -Bu iki polisin mesleğe giriş referansları hakkında inceleme yapıldı mı?

     -sabıkalı olduğu söylenen polis memurunun mesleğe nasıl alındığı(ben hükmün açıklanmasının geri bırakılması HAGB olabileceğini bilebilirim ama kamuoyuna tatmin edici bir açıklama gereklidir)duyurulmalıdır

     -mesleğin gözbebeği bazı birimlerin siyasi parti kolu gibi görülmesi, anılması algısını Devletin polisi güvenine dönüştürmek adına ne yapıldığını,herhangi bir şey yapılıp yapılmadığını

  2)  -Tolga Şardan gibi başarılı bir gazetecinin iddalarında adı geçen bazı emniyet müdürleri hakkında soruşturma açıldı mı

3)Emniyet Genel Müdürlüğünün Web sitesinin ve sosyal medya adreslerinin bakan müşaviri denen ve sonrasında danışman denen şahıs tarafından yönetildiği medyada yer aldı.Bu ne ahlaki ne hukuki bir durum olmadığı için işin aslı var mıdır?varsa sorumlusu hakkında ne yapıldı?aslı yoksa kamuoyuna açıklama neden yapılmadı?

4)Neden hiçbir polis şapka giymiyor?

           Sayısız polisiye sorudan şimdilik bunları soruyorum.Elbetteki özlük hakları sorunlarını, yönetim sorunlarını, terfi ve tayin hatalarını, özetle sahipsizliğini biliyorum ama kamuoyunda güven sarsan, tarafsızlığına gölge düşüren sorularla başlamak istedim.Çünkü yoldan Mehmet amcayı çevirin ve "devlet" nedir diye sorun size polisi gösterecektir.

    -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder